Σελίδες

ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012


mousiki Με όχημα την μουσική ταξιδεύουμε στην αρχαία Ελλάδα: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα - συναυλία
Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων στο πλαίσιο της έκθεσης Μουσική Παιδεία και Δημοκρατία στην κλασική Αθήνα προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα-συναυλία με θέμα τη μουσική και τα μουσικά όργανα της αρχαιότητας. Το πρόγραμμα παρουσιάζουν ο ερευνητής και κατασκευαστής μουσικών οργάνων Παναγιώτης Στέφος και ο μουσικός Μιχάλης Στέφος του μουσικού συνόλου «ΛύρΑυλος».
Τα παιδιά και οι συνοδοί τους θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ζωντανά σωζόμενα μουσικά κομμάτια της αρχαιότητας, σκοπούς, ρυθμούς και τρόπους αρχαιοελληνικούς, που επιβεβαιώνουν τον πλούτο και τη συνέχεια της ελληνικής μουσικής παράδοσης.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να δουν, να αγγίξουν και να ακούσουν τριάντα αρχαία μουσικά όργανα, ανακατασκευασμένα από σπάνια και αυθεντικά φυσικά υλικά: καύκαλο χελώνας, εντέρινες χορδές, ιχθυόκολλα, δέρμα και οστέινους αυλούς.
Το μουσικό ταξίδι  συνοδεύεται με προβολή διαφανειών από παραστάσεις αγγείων, στις οποίες παρουσιάζονται σκηνές από τη μουσική ζωή των αρχαίων Ελλήνων.
Το πρόγραμμα διοργανώνεται στο πλαίσιο της έκθεσης Μουσική Παιδεία και Δημοκρατία στην κλασική Αθήνα.
Για παιδιά ηλικίας  6 – 14 ετών
ώρα 11 π.μ.
Διάρκεια: περίπου μια ώρα (για παιδιά ηλικίας 6 – 14 ετών)
Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτείται κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 210 3735109, καθημερινά από 12:30 έως 20:00
Εκθεσιακός χώρος του Ιδρύματος της Βουλής, Αμαλίας 14, Αθήν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου