Σελίδες

ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Πασχαλινή διακόσμηση με υλικά από τη φύση

 Ενας απλός και διασκεδαστικός τρόπος για να δώσετε έναν γιορταστικό τόνο στο σπίτι είναι να ζωγραφίσετε τις ευχές σας πάνω σε βότσαλα.Μαζέψτε από την παραλία μεγάλα, λεία βότσαλα σε ομοιόμορφο χρώμα και δημιουργήστε τα δικά σας μικρά έργα τέχνης. Χρησιμοποιήστε ειδικά χρώματα -που θα βρείτε στα μεγάλα καταστήματα με είδη χαρτικών και ζωγραφικής- και περιμένετε πρώτα να στεγνώσει το ένα χρώμα προτού χρησιμοποιήσετε το επόμενο.

Μπορείτε να σχεδιάσετε πασχαλινά αβγά, κοτοπουλάκια, κουνέλια, ανοιξιάτικα λουλούδια που θα συνοδέψετε με τις φράσεις «Καλό Πάσχα», «Καλή Ανάσταση», «Χρόνια πολλά» ή ό,τι άλλο βρίσκετε ότι ταιριάζει στην περίσταση. Τοποθετήστε τα βότσαλα ανάμεσα στις γλάστρες στο μπαλκόνι ή στα ράφια της βιβλιοθήκης. Μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε και σαν πρες παπιέ.

Ενα ανθισμένο πασχαλινό τραπέζι Η ημέρα του Πάσχα είναι παραδοσιακή για το οικογενειακό γεύμα. Συγγενείς και αγαπημένα πρόσωπα μαζεύονται γύρω από το γιορτινό τραπέζι για να ανταλλάξουν ευχές και να μοιραστούν το εποχιακό μενού.

Φέρτε την άνοιξη στο τραπέζι σας με απλές και εύκολες λύσεις που μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας:
Στο κέντρο του τραπεζιού τοποθετήσετε μια μεγάλη τρίπατη πιατέλα γλυκού που θα στολίσετε με ποτηράκια του λικέρ που καθένα θα περιέχει ένα μπουμπούκι. Αν θέλετε μπορείτε να συνδυάσετε το χρώμα των λουλουδιών με το τραπεζομάντιλο και τα πιάτα.
Στρώστε το καλό σας λινό τραπεζομάντιλο σε λευκό χρώμα με λευκό σερβίτσιο και προσθέστε μερικές χρωματιστές πινελιές με πράσινα πιάτα για τη σαλάτα, ροζ ποτήρια, χρωματιστά αβγά και πολύχρωμες καρτούλες για τους καλεσμένους σας.
Φτιάξτε μόνη σας τις καρτούλες με τα ονόματα των καλεσμένων σας, χρησιμοποιώντας φρέσκιες τουλίπες! Αγοράστε τουλίπες σε διάφορα χρώματα και γράψτε το όνομα κάθε καλεσμένου πάνω στο φύλλο με λευκό μαρκαδόρο. Μόλις στεγνώσει το μελάνι, στερεώστε την τουλίπα στην πετσέτα του φαγητού.
Φτιάξτε πρωτότυπα σουπλά από χαρτόνι. Θα χρειαστείτε μερικά κομμάτια λευκό χαρτόνι κομμένο στις διαστάσεις ενός σουπλά. Χρησιμοποιώντας
έναν χάρακα και ένα μολύβι φτιάξτε μικρές κουκίδες, σε ίση απόσταση, σε όλη την περίμετρο.
Με μια σακοράφα τρυπήστε τα σημεία με τις κουκίδες και περάστε μια λεπτή χρωματιστή κορδέλα μέσα από τις τρύπες.
Δέστε τις άκρες σε έναν χαλαρό φιόγκο και στερεώστε μικροσκοπικά αβγουλάκια ή υφασμάτινα λουλούδια.
Αν προτιμάτε τα φρούτα από τα λουλούδια, μπορείτε να φτιάξετε ένα πολύ όμορφο centerpiece για το πασχαλινό τραπέζι χρησιμοποιώντας φρέσκα φρούτα εποχής. Θα διαλέξετε τα φρούτα σε ένα χρώμα που να ταιριάζει με τα υπόλοιπα αξεσουάρ του τραπεζιού.
Κίτρινα λεμόνια, πορτοκάλια, κόκκινα μήλα, πράσινα αχλάδια είναι μερικές ιδέες για ανοιξιάτικα φρούτα.
Τοποθετήστε συμμετρικά τα φρούτα σε μια γυάλινη επίπεδη πιατέλα, πάνω σε ένα υφασμάτινο πετσετάκι, σχηματίζοντας μια πυραμίδα και στολίστε τη σύνθεση με πράσινα φύλλα. Φροντίστε η θερμοκρασία στον χώρο να μην είναι πολύ υψηλή, και ελέγξτε τα φρούτα μερικές μέρες πριν μήπως έχουν χαλάσει.

Συνθέσεις για το πασχαλινό τραπέζι Ανάλογα με την ατμόσφαιρα που θέλετε να δημιουργήσετε θα επιλέξετε και το ντεκόρ. Κλασικές λύσεις είναι τα καλάθια με πασχαλινά αβγά, τα κοτοπουλάκια, τα κουνέλια και βέβαια το κόκκινο που κυριαρχεί παντού.
Γιατί όμως να μη δοκιμάσετε κάτι λίγο διαφορετικό φέτος, χωρίς φυσικά να ξεφύγετε από το κλίμα της γιορτής.
Δοκιμάστε για παράδειγμα να φτιάξετε μια σύνθεση η οποία θα αποτελείται από παραλλαγές πάνω σε ένα θέμα.
Αβγά από διαφορετικά υλικά και σε διάφορα μεγέθη, αβγοθήκες, κοτοπουλάκια, κοτούλες, κοκοράκια, που να σχηματίζουν μια αρμονική σύνθεση. Ή κουνέλια.
Από κεραμικό, μικρά λούτρινα, σοκολατένια, χάρτινα. Αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας.

Τα γλυκά δεν λείπουν βέβαια από το γιορτινό τραπέζιΑντί να τα βάλετε στη συνηθισμένη πιατέλα, φτιάξτε μια «φωλιά» από χάρτινο γρασίδι
-το υλικό που χρησιμοποιούμε στις κούτες για να προφυλάξουμε τα μπουκάλια του κρασιού- και γεμίστε την με σοκολατένια αβγά, κουνελάκια, καραμέλες.
Η σύνθεση αυτή δεν είναι μόνο διακοσμητική αλλά και... γλυκιά.

Ρομαντικές ιδέες
Το Πάσχα σηματοδοτεί τη νέα ζωή, το ξεκίνημα της άνοιξης Είναι μια ιδανική στιγμή για να ανανεώσετε και τη σχέση σας, με μικρές, τρυφερές χειρονομίες που κρύβουν μέσα τους όλη σας τη φροντίδα και την αγάπη.

Πασχαλινή έκπληξηΑντί για το κλασικό πασχαλινό αβγό, φέτος κάντε δώρο στον αγαπημένο σας κάτι πιο προσωπικό. Αγοράστε ένα έτοιμο μεγάλο σοκολατένιο αβγό και κόψτε το στη μέση προσεκτικά για να μη σπάσει.
Για να μη γεμίσουν τα χέρια σας λιωμένη σοκολάτα, ακουμπήστε το σε μερικές χαρτοπετσέτες.
Βάλτε μέσα ένα ρομαντικό μήνυμα ή ένα μικρό δωράκι, και ξανακλείστε το αβγό με λίγη σοκολάτα που θα λιώσετε σε μπεν μαρί. Αφήστε το στην κατάψυξη για μερικές ώρες μέχρι να πήξει το σημείο της «επικόλλησης». Μόλις πήξει, τυλίξτε το με ένα χαρούμενο περιτύλιγμα.

Αρωμα λουλουδιών Αγοράστε μερικά λευκά γαρίφαλα ή μιγκέ και αφήστε τα για ένα βράδυ σε ένα ανθοδοχείο με νερό όπου θα έχετε προσθέσει λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Τα λευκά λουλούδια σας θα μεταμορφωθούν σε χρωματιστά ως δια μαγείας.
Μπορείτε να διαλέξετε το αγαπημένο χρώμα του συντρόφου σας για να του δείξετε πόσο τον σκέφτεστε.


Ρομαντικό πασχαλινό καλάθιΧρησιμοποιώντας χαρτόνι σε διάφορα χρώματα κόψτε 100 μικρές καρτούλες σε σχήμα αβγού και γράψτε επάνω στην καθεμία ένα τρυφερό μήνυμα για τον αγαπημένο σας ή κάτι που σας αρέσει πολύ επάνω του.
Οσο πιο συγκεκριμένα είναι τα μηνύματα τόσο περισσότερο θα τον συγκινήσετε.
Πέστε του πόσο σας αρέσει το άρωμά του, ο τρόπος που σας φροντίζει όταν έχετε ακεφιές, η συνταγή του για κουλουράκια.
Γεμίστε ένα μικρό καλάθι με τις καρτούλες και χαρίστε το του για το Πάσχα.



πηγή : εφημ. Έθνος  (Νέλλη Παρασκευοπούλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου